Image

Oscar Properties går igång med Helix

Bygg/Arkitektur Oscar Properties tillträder marken och startar produktionen av Helix, en av byggnaderna i Norra Tornen som knyter samman Vasastaden och Hagastaden, och kan därmed börja vinstavräkna projektet.
Publicerad den 3 Juli 2017

Arbetet med Norra Tornen och de två byggnaderna Helix och Innovationen går framåt. Tornen är ritade av OMA, Office of Metropolitan Architecture, en av världens mest ansedda och prisbelönade arkitektfirmor. Oscar Properties har tillträtt marken till Helix, den andra byggnaden i Norra Tornen, och påbörjade samma dag markarbeten. Bolaget kan därmed vinstavräkna projektet från och med det andra kvartalet 2017.

- Detta är en milstolpe för Oscar Properties. Norra Tornen är ett stort projekt och vi är väldigt glada över att utvecklingen går framåt och att vi har tillträtt marken för Helix, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties tilldelades projektet 2013 av Stockholms stad genom en markanvisningstävlan. OMA, som ritat tornen, förenar arkitektur med forskning kring människor, samhälle och urbanism i sina projekt och vill flytta fram gränserna för samtidsarkitektur. Arkitekturen för Norra Tornen är både modernistisk men samtidigt human och harmoniserar väl med Vasastadens stenhus och dova färgpalett.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY