Image
Oscar Engelbert.
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties

Oscar köper och bygger nytt

Transaktioner Oscar Properties köper två fastigheter i Tornby, Linköping, och uppför en ny byggnad åt Byggmax i Höganäs.
Publicerad den 16 Mars 2021

Oscar Properties har tecknat avtal om att förvärva två kommersiella fastigheter i industriområdet Tornby i Linköping. Förvärven är villkorade av finansiering och finansieras delvis genom en riktad emission om 15 miljoner kronor. Emissionskursen fastställs i samband med tillträdet.

Köpeskillingen baseras på ett överenskommet fastighetsvärde om 97,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Fastigheternas gemensamma driftnetto uppgår till 6,1 miljoner kronor.

Fastigheterna inrymmer kontor, lager och industri fördelat på en uthyrbar area om cirka 10 000 kvadratmeter. Lokalerna är uthyrda till ett flertal olika hyresgäster och fastigheterna bedöms ha en stor utvecklingspotential. Tillträde sker under andra kvartalet 2021.

– Som ett ytterligare steg på vår resa mot långsiktigt fastighetsägande etablerar vi oss nu i den attraktiva regionstaden Linköping. Vi ser fram emot att tillträda dessa fastigheter och skapa värde genom en aktiv förvaltning, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties har även beviljats bygglov av Höganäs kommun för att bygga en ny butik åt Byggmax i Höganäs handelsområde.
Fastigheten, som är belägen i Norra Höganäs i Höganäs kommun, är en del av fastighet Noshörningen 12 och motsvarar en yta om cirka 1 900 kvadratmeter.

Marken ingår i den fastighetsportfölj som Oscar Properties förvärvade av Samhällsbyggnadsbolaget i höstas och som bolaget nu har identifierat en möjlighet att utveckla.
– Vi är otroligt glada över att Oscar Properties tillsammans med Byggmax har valt att investera och satsa på Höganäs kommun. Vi strävar efter att vara en attraktiv kommun för näringsidkare att verka i och därför är detta ett styrkebesked för oss som kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander.

– Vi ser fram emot att öppna i Höganäs och erbjuda hemmafixarna bra och billiga byggvaror. Nu blir det lättare för fler att genomföra sina drömprojekt, säger Elliot Lindberg, Sverigechef på Byggmax.

– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att bygga denna butik åt Byggmax i Höganäs. Det är vårt första projekt tillsammans med Byggmax och vi hoppas att vi kan göra mer gemensamt framöver. Butiken har ett bra geografiskt läge, med nära anslutning till länsväg 111 och 112 och är ett bra bevis på vår förmåga att utvinna intressanta projekt från portföljen vi förvärvade av SBB förra året, säger Oscar Engelbert.

Butiken förväntas vara färdigbyggd och kunna tillträdas hösten 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige