Image

Oscar fullföljer emission av nya preferensaktier

Bolag Oscar Properties fullföljer de två riktade nyemissionerna av preferensaktier av serie B, och tillförs totalt 197,6 miljoner kronor. Aktierna ska noteras på Nasdaq Stockholm och bolaget planerar att genomföra ytterligare en eller flera emissioner till allmänheten för att uppfylla Nasdaq Stockholms spridningskrav.
Publicerad den 24 Mars 2016

Den ena nyemissionen omfattar 314 000 aktier till en teckningskurs om 492,50 kronor per aktie och riktas till de institutionella kvalificerade investerare som innan erbjudandet ingått teckningsåtaganden med bolaget.

Den andra nyemissionen omfattar 86 000 aktier till en teckningskurs om 500 kronor per aktie och riktas till de institutionella kvalificerade investerare som accepterat erbjudandet genom en bookbuilding-process under perioden 12–15 februari 2016.

Likviddagen för emissionerna är den 30 mars 2016.

Styrelsen har även beslutat att ansöka om notering av de nya preferensaktierna av serie B på Nasdaq Stockholm och kan för detta ändamål komma att besluta om en eller flera nyemissioner till allmänheten med stöd av emissionsbemyndigandet i syfte att uppfylla Nasdaq Stockholms spridningskrav.

ABG Sundal Collier är finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå är legal rådgivare åt Oscar Properties i samband med transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige