Image
Örebrobostäder ska sälja ett antal mindre fastigheter.
Örebrobostäder ska sälja ett antal mindre fastigheter. Bild: Örebrobostäder

Örebrobostäder ska sälja ett antal mindre fastigheter

Transaktioner Den 30 maj beslutade styrelsen för Örebrobostäder om att sälja mindre fastigheter i sitt bestånd.
Publicerad den 30 Maj 2024

Som bostadsbolag har Örebrobostäder ansvar för att de hus man äger sköts om och renoveras när det behövs. Örebrobostäder bygger också nya hus för att bidra till att fler människor ska vilja bo och verka i Örebro. Genom att man nu säljer ett antal hus med underhållsbehov minskar man underhållsskulden, samtidigt som kapital frigörs till fortsatt underhåll.

Försäljningarna blir ett verktyg för att kunna fortsätta underhålla och behålla värdet i övrigt bestånd, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Beslutet om att sälja togs under torsdagen den 30 maj och innebär att Örebrobostäder avser att sälja 122 lägenheter i tolv mindre fastigheter i sitt bestånd på väster och norr.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige