Image

Oljefonden i storaffär i Paris

Transaktioner Den norska Oljefonden har gjort sin andra fastighetsinvestering, en investering i Paris på drygt sex miljarder svenska kronor.
Publicerad den 9 Augusti 2011

Oljefonden och Axa Real Estate har bildat ett joint venture-bolag som äger sju fastigheter i Paris, till ett värde om cirka 1,4 miljarder euro, motsvarande nästan 12,4 miljarder svenska kronor.

Fastigheterna ligger i västra och centrala Paris och omfattar cirka 156 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

- Det här förvärvet ger oss en signifikant exponering på Paris kontorsmarknad, vilken är en av våra nyckelmarknader i Europa. Vi ser fram emot ett långvarigt och lönsamt samarbete med Axa Group, säger Karsten Kallevig, investeringschef för fastigheter på Norges Bank Investment Management, som administrerar Statens Pensjonsfond Utland, populärt kallad Oljefonden.

I maj gjorde Oljefonden sin första fastighetsinvestering, en 25-procentig andel av Regent Street i London, en investering på cirka 4,7 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige