Image

Oljefonden i storaffär i Paris

Transaktioner Den norska Oljefonden har gjort sin andra fastighetsinvestering, en investering i Paris på drygt sex miljarder svenska kronor.
Publicerad den 9 Augusti 2011

Oljefonden och Axa Real Estate har bildat ett joint venture-bolag som äger sju fastigheter i Paris, till ett värde om cirka 1,4 miljarder euro, motsvarande nästan 12,4 miljarder svenska kronor.

Fastigheterna ligger i västra och centrala Paris och omfattar cirka 156 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

- Det här förvärvet ger oss en signifikant exponering på Paris kontorsmarknad, vilken är en av våra nyckelmarknader i Europa. Vi ser fram emot ett långvarigt och lönsamt samarbete med Axa Group, säger Karsten Kallevig, investeringschef för fastigheter på Norges Bank Investment Management, som administrerar Statens Pensjonsfond Utland, populärt kallad Oljefonden.

I maj gjorde Oljefonden sin första fastighetsinvestering, en 25-procentig andel av Regent Street i London, en investering på cirka 4,7 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige