Image
Bild: Niclas Liedberg

Olika bud om utvecklingen i Göteborg

Göteborg Åsa Henninge, NAI Svefa, och Daniel Gorosch, Jones Lang Lasalle, har inte samma syn på utvecklingen av marknaden i Göteborg. Det framkom på Lokalmarknadsdagen i går.
Publicerad den 26 September 2012
Daniel Gorosch, Åsa Henninge och Kristina Pettersson Post intervjuas av moderator Carin Hjulström under Lokalmarknadsdagen i går. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Daniel Gorosch, Åsa Henninge och Kristina Pettersson Post intervjuas av moderator Carin Hjulström under Lokalmarknadsdagen i går. Bild: Niclas Liedberg.

Fastighetssverige arrangerade i går, tillsammans med Lokalnytt och Business Region Göteborg, Lokalmarknadsdagen i Göteborg.

Åsa Henninge och Daniel Gorosch diskuterade, tillsammans med Vasakronans regionschef Kristina Pettersson Post, hyresmarknaden i Göteborg.

- Det är ett enormt tryck på marknaden i CBD samtidigt som det byggs väldigt lite nytt. Utbudet möter inte efterfrågan, menade Daniel Gorosch, medan Åsa Henninge tyckte att marknaden för närvarande är för positiv.

- Uthyrningsgraden är rekordhög, och härifrån finns bara en väg att gå och det är nedåt. Jag tror på ökade vakansgrader framöver, sa Åsa Henninge, som menade att dagens låga vakansgrad (3,5-4 procent i CBD) är dyrköpt.

- Det har varit kostsamt att nå de här rekordnivåerna. Våra undersökningar visar att det kostar 4 000 till 7 000 kronor per kvadratmeter att få en vakant 80-talslokal renoverad och uthyrd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY