Image

Ökat resultat från Willhem

Bolag Willhem presenterar ett höjt resultat i sin rapport för 2013.
Publicerad den 21 Februari 2014
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

• Intäkterna ökade till 1 200 miljoner kronor (853), en ökning med 41 procent.
• Den ekonomiska uthyrningsgraden för bostäder uppgick till 99 procent (99) och som helhet till 98 procent (98).
• Driftnettot uppgick till 646 miljoner kronor (418), en ökning med 55 procent. Driftnettoökningen i jämförbart bestånd var cirka åtta procent.
• Årets orealiserade värdeförändring på fastigheter uppgick till 218 miljoner kronor (88).
• Rörelseresultatet uppgick till 820 miljoner kronor (472).
• Årets orealiserade värdeförändring på finansiella instrument uppgick till 117 miljoner kronor (-26).
• Resultat före skatt uppgick till 503 miljoner kronor (134).
• Marknadsvärdet på fastigheterna ökade till 13 576 miljoner kronor (12 527).
• Driftnettot för fjärde kvartalet ökade med 56 procent, till 159 miljoner kronor (102). Ökningen i jämförbart bestånd uppgick till cirka 20 procent.
• Willhem har under fjärde kvartalet genomfört en emission under ett nyupprättat program för företagscertifikat. Emissionen uppgår totalt till 1 000 miljoner kronor.
• I Halmstad, Jönköping, Malmö och Stockholm har totalt sju fastigheter med 364 lägenheter förvärvats. Årets förvärvade fastighetsvärde uppgick till 543 miljoner kronor (4 800).

- Sammanfattningsvis var 2013 ett positivt år för Willhem. Vi har byggt upp vårt strukturkapital, resultatutvecklingen har varit bra och vi är finansiellt starka. Vi har mycket spännande framför oss – förutsättningarna är goda för att 2014 blir ytterligare ett intressant år för bolagets utveckling, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige