Image

Ökade hyresintäkter för Genova

Bolag Genova Property Group ökade sina hyresintäkter men minskade sitt rörelseresultat under 2016 visar bolagets bokslutskommuniké.
Publicerad den 14 Februari 2017

Rapporten i korthet:

Perioden oktober–december 2016
• Hyresintäkterna uppgick till 22,7 Mkr (16,1)
• Rörelseresultatet uppgick till 48,6 Mkr (21,9)
• Resultat efter skatt uppgick till 33,8 Mkr (21,2)
• Resultat per stamaktie uppgick till 0,66 kr (0,51)1
Helåret januari–december 2016
• Hyresintäkterna uppgick till 76,3 Mkr (55,7)
• Rörelseresultatet uppgick till 131,8 Mkr (145,4)
• Resultat efter skatt uppgick till 105,7 Mkr (131,1)
• Resultat per stamaktie uppgick till 1,88 kr (2,60)
• Styrelsen föreslår en utdelning om 0,30 kr per stamaktie, samt 10,50 kr per preferensaktie, att delas ut kvartalsvis
1) Antal stamaktier vid periodens utgång var 50 000 000 (50 000 000).

– Genovas kärna är långsiktig förvaltning och förädling av fastigheter med stabila kassaflöden kombinerat med attraktiva bostadsutvecklingsprojekt. Under 2016 tog vi viktiga steg för tillväxt inom båda dessa områden. Samtidigt stärkte vi lönsamheten och byggde vår organisation. Nu är vi redo att höja ribban ytterligare och styrelsen har fattat beslut om nya finansiella och operationella mål för de närmaste åren, säger bolagets vd Andreas Eneskjöld och fortsätter:

– När vi går in i 2017 är vi väl rustade för att fortsätta Genovas tillväxtresa. Vi har byggt en snabbfotad organisation med ett tjugotal erfarna medarbetare och tydliga processer för att kunna hantera en växande verksamhet och med en stark finansiell ställning ser vi möjligheter att fortsätta genomföra intressanta förvärv och skapa attraktiva projekt. Mot denna bakgrund har styrelsen fattat beslut om nya operationella och finansiella mål som innebär en fortsatt hög tillväxttakt.

– Enligt målen ska Genova fram till 2020 nå en förvaltningsportfölj om minst 5 miljarder kronor och inneha 10 000 bostadsbyggrätter. Den årliga produktionstakten förväntas vid samma tidpunkt uppgå till minst 1 000 bostäder med en projektmarginal om minst 15 procent vid produktion av hyresrätter och 20 procent vid produktion av bostadsrätter. Det är ambitiösa mål vi tar sikte på, men jag anser att vi har förutsättningarna på plats – rätt människor, en stark finansiell ställning, ett fastighetsbestånd med potential och en portfölj av mycket intressanta projekt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige