Image

Obos köper mark och bygger i Norrtälje

Bostäder Obos har förvärvat mark för att bygga 85 nya bostäder på Björnö i anslutning till centrala Norrtälje.
Publicerad den 13 Maj 2016
Obos köper mark och bygger på Björnö, Norrtälje. Bild: Obos
Obos köper mark och bygger på Björnö, Norrtälje.

I det nya området, som kommer att benämnas Björnö Vik, bygger Obos Sverige genom sitt dotterbolag Myresjöhus cirka 85 nya bostäder, främst i form av kedjehus. Byggstart planeras till våren 2017 och försäljningsstart kommer preliminärt att ske under hösten 2016.

– Vi är mycket glada över den möjlighet som vi nu får att skapa attraktiva och hållbara bostäder i en vacker Roslagsmiljö. Det här kommer att bli ett härligt område för den som vill bo nära havet och naturen men ändå ha en direkt koppling till staden, säger Matts Sandberg, affärsutvecklingschef på Obos Sverige.

Norrtälje är en expansiv kommun som aktivt satsar på att bygga ut staden med omsorg för befintlig miljö och bebyggelse. Området Björnö ligger invid Kvisthamraviken som leder ut i norra skärgården via Norrtäljeviken och erbjuder varierad natur med såväl klippor ängs- och skogsmark och ligger i direkt anslutning till kommunens skidbacke.

Här har Obos Sveriges dotterbolag Myresjöhus och Smålandsvillan även sålt styckehustomter i två etapper.

Säljare av marken är Villamarken Exploatering i Stockholm AB, ett bolag som ägs av Ikano Bostad och HSB Bostad.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige