Image

Obos köper mark för att bygga i Malmö

Transaktioner Obos köper mark av Midroc i området Tygelsjö i Malmö stad. OBOS Sverige kommer att bygga cirka 210 nya bostäder i området med start under 2018.
Publicerad den 27 Februari 2017

Det nya området i Tygelsjö kommer att erbjuda blandad bebyggelse med olika typer av boenden alltifrån friliggande villor till kedjehus och flerfamiljshus. Dessutom planeras för olika typer av service längs en centralgata som ska löpa längs med området.

– Tygelsjö är unikt i Sverige. Bara fem km från havet ligger det lantligt men på cykelavstånd till Hyllie som är Sveriges snabbast växande stadsdel. Hyllie är hemvist för många företag och har också direkttåg till Malmö C och till Kastrup. Det nya området kommer att bli en pärla, säger Anders Borgqvist, affärsutvecklingschef på Obos Sverige.

Området kommer att utvecklas i Obos Sveriges regi där hållbar utveckling står i fokus. Majoriteten av husen kommer från Obos Sverige och dess dotterbolag Myresjöhus och Smålandsvillan som har trä som huvudsakligt byggmaterial vilket är det mest hållbara som finns.

– Vi är glada att vi har kommit överens med en aktör som vill arbeta vidare efter de intentioner vi har haft med området avseende social och ekologisk hållbarhet, för att skapa ett trivsamt nytt bostadsområde i Tygelsjö, säger Magnus Skiöld, vd för Midroc.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige