Image
Gjuteriet.
Gjuteriet. Bild: Kjellander Sjöberg

Oatly flyttar huvudkontoret till Varvsstaden

Uthyrning Steg för steg sker nu omvandlingen från Kockums klassiska industrimark till en levande stadsdel, mitt i Malmö City. I Varvsstaden uppförs nya bostäder och olika verksamheter och utbildningar väljer att etablera sig. Näst på tur att signera hyresavtal är det skånska livsmedelsföretaget Oatly. 2023 flyttar huvudkontoret till Gjuteriet där man kommer att hyra cirka 4 600 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Oktober 2020

Mitt i Malmö utvecklar Peab och Balder en helt ny hållbar stadsdel, Varvsstaden. Här ska 180 000 kvadratmeter industrimark omvandlas till en levande stadsdel med bostäder, kontor och andra verksamheter. Tre nya förbindelser över vattnet knyter samman området med Malmö City och ett nytt kollektivtrafikstråk löper genom området.
– Det känns mycket roligt att kunna erbjuda Oatly ett kontorsläge man inte ser på någon annan plats i Malmö; centralt och vattennära i en byggnad som genom sin karaktär skapar en unik kontorsmiljö. Oatly kommer att bidra med liv och rörelse på platsen och hjälpa oss att förverkliga Varvsstadens vision om att skapa en hållbar stadsdel, säger Pia Andersson, vd för Varvsstaden.

Den ikoniska byggnaden Gjuteriet, där man tidigare gjöt fartygsdelar, kommer nu omvandlas till en innovativ och sprudlande mötesplats för Oatlys ständiga expansion. Den historiska byggnaden ligger med kajpromenaden, torrdockan och varvsbassängen som närmaste granne. Fastigheten är K-märkt och Varvsstaden har i nära samarbete med Oatly och Malmö stad, tagit fram husets nya utformning där man arbetat vidare på husets robusta industrikaraktär. Man kommer att bevara fasader och stålkonstruktioner och i linje med Oatlys och Varvsstadens hållbarhetsprofil har man valt att bygga stommen i trä. Arkitekten i projektet är Kjellander Sjöberg.
– Vi växer kraftigt och har vuxit ur våra nuvarande lokaler och planen framöver är att fortsätta växa, både globalt och regionalt. Det känns extra roligt att kunna stanna i Malmö och etablera vårt huvudkontor i lokaler som tidigare tillhört ett innovativt lokalt företag och föra det arvet vidare. Fast på vårt sätt. Hållbarhet är vägledande i allt vi gör och det gäller även när vi etablerar våra kontor. Att kunna återanvända en historisk lokal på ett hållbart sätt tillsammans med Varvsstaden känns fantastiskt, säger Johan Girdo, vd för Oatly EMEA.

Oatly kommer innan flytten till Gjuteriet att mellanlanda verksamheten i den snart färdigställda kontorsbyggnaden Magasinet i Varvsstaden. Inflyttningen i Magasinet är planerad till februari 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige