Image
Midroc har utvecklat ett nytt stadsmässigt centrum i Lomma. Nu säljs det till Paretobolaget Sydsvenska Hem.
Midroc har utvecklat ett nytt stadsmässigt centrum i Lomma. Nu säljs det till Paretobolaget Sydsvenska Hem. Bild: Martin Palvén/Midroc

Nytt Paretobolag köper av Midroc

Transaktioner Det nya Paretobolaget Sydsvenska Hem köper fyra skånska samhällsfastigheter av Midroc för drygt en halv miljard kronor.
Publicerad den 9 Mars 2016

Sydsvenska Hem, skapat av Pareto Securites, köper:

# Centrumbebyggelse i Lomma, kommersiella fastigheter, bostäder och ett garage. Området byggdes i två etapper och stod klart 2009 respektive 2014. Uthyrningsbara ytor cirka 7 500 kvadratmeter.
# En ambulansstation med garage i Helsingborg, färdigställd 2015. Uthyrningsbar yta: Cirka 1 200 kvadratmeter.
# Ett vårdboende i Landskrona. Byggnation pågår och inflyttning sker 1 april. Uthyrningsbar yta:
Cirka 3 300 kvadratmeter.
# En förskola med åtta avdelningar i Kävlinge. Byggnation pågår och fastigheten är färdigställd 1 februari 2017. Uthyrningsbar yta: Cirka 1 800 kvadratmeter.

- Vi valde att samla flera av de samhällsfastigheter vi utvecklat under de senaste åren i Skåne för att sälja dem gemensamt, berättar Peter Syrén, vice vd för Midroc Properties.

- För oss var det rätt läge att sälja nu, eftersom fastigheterna var färdigutvecklade och fullt uthyrda. Vi bedriver en omfattande fastighetsutvecklingsverksamhet inom Midroc Properties, för egen förvaltning och för försäljning till investerare på fastighetsmarknaden. I det här fallet matchade vårt erbjudande Paretos önskemål, eftersom de vill växa som fastighetsägare i Skåne och gärna förvärvar bostadsfastigheter.

Mats Carlsson, vd för Pareto Securities, säger:
- Vi är mycket glada över att ha genomfört den här transaktionen med kvalitativa hyresrätter, offentliga hyresgäster och handelsytor, i en av Sveriges mest expansiva regioner. Beståndet är till stor del helt nybyggt och uppfyller vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden.

Angermann var rådgivare till säljaren Midroc.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige