Image

Nytt kontorshus vid Behrn Arena

Bygg/Arkitektur NCC kompletterar idrottsområdet Behrn Arena med en sex våningar hög kontorsbyggnad med restaurang i bottenplan. Kunden är BJC Group AB och Karaffen Förvaltnings AB.
Publicerad den 21 Augusti 2015
Ett nytt kontorshus ska byggas intill Behrn Arena i Örebro. Bild: Roof Arkitekter.
Ett nytt kontorshus ska byggas intill Behrn Arena i Örebro.

– Kontoret vid Orvar Bergmarks Plats kommer att lösa en del av kontorsbristen för Örebros växande näringsliv. Den nya byggnaden skapar också en mer attraktiv gatubild på Rudbecksgatan eftersom den skärmar av ishallen, säger Patrick Hjalmarsson på Karaffen Förvaltnings AB.

Byggnaden får 5 500 kvadratmeter kontor fördelade på sex våningar vid Orvar Bergmarks plats. Kontoret byggs utmed ishallens i norra gavel i Behrn Arena-området och byggs delvis ihop med hallen.

Projektet är ett samarbete med det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten AB och ett led i utveckling av Behrn Arena-området. BJC Group har tidigare byggt bostäder på området och tar nu nästa steg med kontor och ett parkeringshus.

– Vi bygger ett toppmodernt kontor med putsad fasad och stora glasytor samt lokaler för en restaurang. De företag som väljer att hyra lokaler här får en lyxigt kort promenad till hockeymatcher i SHL-serien, bandy samt allsvensk fotboll, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC Construction.

Området ligger mycket centralt. Med en promenad på 700 meter når man Stortorget med dess utbud av butiker och annan service. På en dryg kilometers avstånd ligger ortens tågstation. Lika långt är det till Örebro Universitet.

Byggstart är 1 oktober 2015 och kontoret ska vara färdigt i grundutförande i september 2016. Sedan görs anpassningar till hyresgästernas behov.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige