Image

Nytt hotell till Garnisonen

Bygg/Arkitektur Livgrenadjärmässen, som bedrivit fest- och konferensverksamhet på Garnisonen i Linköping i drygt 20-år, har ingått ett femtonårigt hyreskontrakt med Intea för ett nytt hotell.
Publicerad den 31 Maj 2018
Ombyggnadsarbetena beräknas vara klara under våren 2019. Bild: Intea
Ombyggnadsarbetena beräknas vara klara under våren 2019.

Hotellet kommer att inrymmas i två plan i samma byggnad som I4:s gamla officersmäss är inhyst. Ombyggnationerna kommer att påbörjas i september och ske under överinseende av en antikvariskt sakkunnig för att på bästa sätt tillvarata byggnadens speciella kvalitéer.

– Vi har sett behovet av ett mindre hotell här uppe på Garnisonsområdet under några år, både för besökare till områdets hyresgäster och för dem som har sina fester i våra magnifika festlokaler. Att få lägga ytterligare en pusselbit på plats när det gäller service på Garnisonsområdet känns spännande, säger Anna Wallentinsson, vd för Livgrenadjärmässen.

Intea driver vidare utvecklingen av Garnisonsområdet med visionen att skapa ett attraktivt område och plats som lockar såväl hyresgäster som kringboende. I arbetet med utvecklingen läggs stor vikt vid att bevara den historiska miljön och skapa en unik långsiktigt hållbar stadsdel.

– Vi ser hotellet som en mycket intressant utveckling av Garnisonsområdet och det är roligt att få vara med och bidra till att utveckla Livgrenadjärmässens verksamhet. Vi har varit verksamma som utvecklande fastighetsägare på Garnisonen i nära 20 år och vi ser fortfarande att det finns många intressanta saker att göra, säger Johan Elwing, platschef för Intea i Linköping.

Ombyggnadsarbetena beräknas vara klara under våren 2019 och hotellet ska kunna öppna för sina första gäster i slutet av april.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY