Image
Nytt centralt landmärke i Jakobsberg.
Nytt centralt landmärke i Jakobsberg. Bild: Peter Bartholdsson

Nytt centralt landmärke i Jakobsberg

Bygg/Arkitektur Jakobsberg växer och får ett tillskott med drygt hundrafemtio nya hyresrätter nära centrum.
Publicerad den 11 September 2019

Sju nya bostadshus står under hösten 2019 färdiga vid det stationsnära Nybergstorg. Byggnaderna ersätter en tidigare parkeringsplats och är en viktig pusselbit i Järfälla kommuns mål att förtäta centrum med bostäder. Ett stort antal tillförda lägenheter inryms här i en levande och unik gestaltning vilket stärker området som en aktiv och igenkännbar del av kommunen.
– Målet har varit att komplettera den befintliga bebyggelsen med en arkitektur som både erbjuder fina bostäder och en bättre utemiljö för alla i området. säger Tomas Fälth, ansvarig arkitekt på Kontur arkitektkontor. Den schackmönstrade fönstersättningen tillsammans med reliefen i fasaden gör husen unika och bidrar till att lyfta arkitekturen i området. Med de veckade taken och husens färgsättning blir karaktären ännu starkare, och avläsbar även på längre håll.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här planerar Ilija Batljan efter jätteaffären

Bolag SBB köpte i slutet av förra veckan en större portfölj med förskolor från norska Laeringsverkstedet för ett överenskommet fastighetsvärde om 4,25 miljarder norska kronor. SBB:s vd och grundare Ilija Batljan berättar för Fastighetssverige varför de gjorde affären och hur lång tid processen tog. Han beskriver också varför just SBB kan göra den här typen av transaktioner och inte så många andra på marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY