Image
Högskolan Kristianstad.
Högskolan Kristianstad. Bild: Högskolan Kristianstad

Nytt campus bestäms i hyresvärdsupphandling

Bygg/Arkitektur Nu ska det beslutas var högskolans nya campus i centrala Kristianstad ska ligga. Detta sker via en så kallad hyresvärdsupphandling som nu har publicerats.
Publicerad den 20 November 2023

– Vi är förväntansfulla och ser fram emot spännande anbud. Det känns bra att vi nu tagit detta viktiga steg som vi ser som ett startskott för nästa stora fas i hela projektet, konstaterar vicerektor Agneta Ljung Djärf som ansvarar för projektet vid högskolan.

I upphandlingen ställs ett antal krav som ska vara uppfyllda och att anbudsgivarna ska presentera hur de tänker sig att genomföra projektet från sin sida. Ett av kraven är att byggnaden ska uppföras inom en radie av cirka 600 meter från Kristianstads centralstation, med en avgränsning av att den ska vara belägen på den östra sidan av Helge å.

Annonseringen av upphandlingen är nu ute och anbuden ska vara inne senast den 18 januari. Enligt planen ska styrelsen fatta beslut vid sitt möte i februari och därefter tecknas ett genomförandeavtal. Tillträde ska enligt upphandlingsunderlaget ske 1 juni 2029.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige