Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa köper portfölj i Luleå och Boden

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en fastighetsportfölj belägen i Luleå samt en fastighet i Boden. Förvärvet uppgår till ett totalt värde om 420 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Oktober 2021
Annons
Image

De tjugo fastigheterna belägna i Luleå och Boden har en total yta om cirka 42 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 37,2 miljoner kronor. Fastigheterna inhyser en mix av hyresgäster med bland annat lätt industri och lager samt skattefinansierade intäkter från Polismyndigheten.

Fastigheterna är fullt uthyrda med en total genomsnittlig återstående avtalstid som uppgår till 2,9 år. Nyfosa har sedan tidigare stark närvaro på orterna samt en välfungerande förvaltningsorganisation i Norrland. Tillträde sker den 15 november 2021.
– Fastigheterna är belägna i etablerade industriområden i Luleå. Det finns stor efterfrågan på denna typ av lokaler vilket avspeglas i uthyrningsgraden. Vi har förvärvat från en lokal aktör som samlat på sig fastigheterna under en lång tid. Säljarna har haft bra känsla för vad som är attraktivt i Luleå så det var inte ett svårt investeringsbeslut, kommenterar Stina Lindh Hök, vd Nyfosa.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteförvärvet – så vill Folksamgruppen fortsätta växa sin fastighetsportfölj

Bolag En av årets största affärer är ett faktum när Folksamgruppen, genom KPA Pension, köper Vasahuset i centrala Stockholm för tre miljarder kronor. Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om affären, bolagets fastighetsstrategi och var man letar efter nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige