Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa gör nytt storförvärv i Finland

Transaktioner Nyfosa har i två separata transaktioner förvärvat kommersiella fastigheter i de finländska regionsstäderna Jyväskylä, Villmanstrand och Kuopio. Förvärven uppgår till ett totalt värde om 75,9 miljoner euro, motsvarande cirka 767 miljoner kronor med ett årligt hyresvärde om 9,9 miljoner euro, motsvarande cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 25 November 2021

Portföljen i Jyväskylä och Villmanstrand inkluderar sex fastigheter med en total yta om 46 tusen kvadratmeter bestående huvudsakligen av kontor. De fem fastigheterna i Jyväskylä är centralt belägna och stärker Nyfosas redan etablerade kontorserbjudande på orten. Fastigheten i Villmanstrand består av ett flertal kontorsbyggnader belägna i anknytning till universitetet. Portföljen har en diversifierad och stabil hyresgästbas där de största hyresgästerna utgörs av Nordea Bank och it-bolaget Solteq. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 1,5 år, med hög andel löpande hyresavtal som rullar på 6- och 12-månadersbasis, och uthyrningsgraden är 89 procent. Tillträde är planerat till den 30 november 2021, förutom för en fastighet där tillträdet förväntas ske under första kvartalet 2022.

Fastigheten i Kuopio, belägen i Siikaranta söder om centrum, är en blandfastighet om 21 tusen kvadratmeter med stabilt kassaflöde som även har betydande utvecklingsmöjligheter i form av byggrätter. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 4,8 år och uthyrningsgraden är 99 procent. Tillträde skedde den 1 oktober 2021.
– Nyfosa fortsätter att växa i Finland. Med dessa förvärv utökar vi vårt bestånd i Jyväskylä och breddar portföljen ytterligare med attraktiva lägen och god avkastning. Vi har därmed förvärvat fastigheter på den finska marknaden till ett totalt värde om cirka 3,4 miljarder kronor, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY