Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa gör nytt storförvärv i Finland

Transaktioner Nyfosa har i två separata transaktioner förvärvat kommersiella fastigheter i de finländska regionsstäderna Jyväskylä, Villmanstrand och Kuopio. Förvärven uppgår till ett totalt värde om 75,9 miljoner euro, motsvarande cirka 767 miljoner kronor med ett årligt hyresvärde om 9,9 miljoner euro, motsvarande cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 25 November 2021

Portföljen i Jyväskylä och Villmanstrand inkluderar sex fastigheter med en total yta om 46 tusen kvadratmeter bestående huvudsakligen av kontor. De fem fastigheterna i Jyväskylä är centralt belägna och stärker Nyfosas redan etablerade kontorserbjudande på orten. Fastigheten i Villmanstrand består av ett flertal kontorsbyggnader belägna i anknytning till universitetet. Portföljen har en diversifierad och stabil hyresgästbas där de största hyresgästerna utgörs av Nordea Bank och it-bolaget Solteq. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 1,5 år, med hög andel löpande hyresavtal som rullar på 6- och 12-månadersbasis, och uthyrningsgraden är 89 procent. Tillträde är planerat till den 30 november 2021, förutom för en fastighet där tillträdet förväntas ske under första kvartalet 2022.

Fastigheten i Kuopio, belägen i Siikaranta söder om centrum, är en blandfastighet om 21 tusen kvadratmeter med stabilt kassaflöde som även har betydande utvecklingsmöjligheter i form av byggrätter. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 4,8 år och uthyrningsgraden är 99 procent. Tillträde skedde den 1 oktober 2021.
– Nyfosa fortsätter att växa i Finland. Med dessa förvärv utökar vi vårt bestånd i Jyväskylä och breddar portföljen ytterligare med attraktiva lägen och god avkastning. Vi har därmed förvärvat fastigheter på den finska marknaden till ett totalt värde om cirka 3,4 miljarder kronor, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige