Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa går in i Norge genom joint venture-bolag

Bolag Nyfosa har beslutat att etablera sig i Norge tillsammans med det norska fastighetsbolaget Samfunnsbyggeren. Nyfosa bedömer att det över tid kommer finnas goda affärsmöjligheter för en opportunistisk industriell aktör i Norge och har för avsikt att bygga upp ett diversifierat fastighetsbestånd med fokus på norska regionsstäder. Genom steget in i Norge kompletterar Nyfosa sin verksamhet som idag bedrivs i Sverige och Finland.
Publicerad den 5 November 2021

Nyfosa bildar ett joint venture tillsammans med fastighetsbolaget Samfunnsbyggeren, 50 procents ägarandel vardera. Målet är att ta tillvara affärsmöjligheter och att långsiktigt bygga upp ett fastighetsbestånd om 5–7 miljarder kronor. Inriktningen kommer vara regionsstäder och fastigheter i alla segment utom samhällsfastigheter, men i enlighet med Nyfosas opportunistiska strategi är det affären som avgör hur och i vilken takt portföljen kommer att formas. Norges fastighetsmarknad präglas främst av ett fragmenterat och icke-industriellt ägande. En opportunistisk fastighetsaktör såsom Nyfosa saknas i Norge och Nyfosas joint venture avser att ta den positionen.

Simon Venemyr Ottersland, huvudägare i Samfunnsbyggeren, blir vd för joint venture-bolaget. I Samfunnsbyggeren finns ett stort kunnande om norsk fastighetsmarknad och en bred erfarenhet av transaktioner inom sektorn.
– Vi tror att det kommer dyka upp intressanta affärsmöjligheter i Norge och då vill vi vara där. Jag känner Simon Venemyr Ottersland sedan lång tid tillbaka och vet att han är rätt person att samarbeta med i Norge. Med en plattform för affärer även i Norge skapar vi ytterligare möjligheter för Nyfosa att växa lönsamt, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
– Att vi nu etablerar ett joint venture tillsammans med Nyfosa skapar mycket goda förutsättningar för att bygga ett industriellt fastighetsbolag i Norge. Vi känner människorna i Nyfosa väl och vi delar samma syn på affärer, Jag tror att vi med gemensamma krafter kommer få stort genomslag på den norska marknaden, säger Simon Venemyr Ottersland, vd för Samfunnsbyggeren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige