Image
Ett nytt JV-bolag köper ett stort logistikområde i Vaggeryd.
Ett nytt JV-bolag köper ett stort logistikområde i Vaggeryd. Bild: Jula Logistics

Nybildat JV i logistiksatsning i Vaggeryd

Transaktioner Nybildade Vaggeryd Logistikpark AB, ett joint venture ägt av Fiskaregården Investment och Hanssongruppen, köper ett stort logistikområde i Vaggeryd.
Publicerad den 3 Juli 2020

Nybildade Vaggeryd Logistikpark AB har den 1 juni 2020 signerat avtal om att förvärva och per den 1 september 2020 tillträda fastigheterna Vaggeryd Stödstorp 1:7 och Skogshyltan 1:4. Säljare är Scandbio AB.

Fastigheterna som är belägna utmed E4 20 minuter söder om Jönköping som har en markareal om cirka 525 000 kvadratmeter med direktaccess till järnvägsnätet, vilket gör det till ett ypperligt läge för logistik. Totalt finns cirka 38 000 kvadratmeter lokaler varav merparten är uthyrda till bland andra Veola, Sortera Materials, Envytech Solutions och Wog Trä. På fastigheterna finns byggrätter som möjliggör att ytterligare cirka 130 000 kvadratmeter logistik kan uppföras. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera någon köpeskilling.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjlighet att förvärva dessa fastigheter av Scandbio. Utöver att tillsammans med våra nuvarande hyresgäster förvalta och utveckla de befintliga lokalerna påbörjar vi nu arbetet med att leta hyresgäster till den logistik vi skall uppföra. Totalt kan vi bygga cirka 130 000 kvadratmeter logistik med tolv meters takhöjd, säger Magnus Clavegård, ordförande i Vaggeryd Logistikpark AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY