Image

Nya studentbostäder till Hägersten

Bostäder Veidekke Bygg Bostäder har fått i uppdrag av Robutz Krediten 2 att bygga 107 studentbostäder med plats för 192 studenter i Hägersten. Projektet är en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 127 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Januari 2018
Veidekke bygger för studenter i Hägersten. Bild: NOOA arkitekter
Veidekke bygger för studenter i Hägersten.

Uppdraget består av att bygga ett hus på nio våningar med BTA på 6 540 kvadratmeter. I lägenheterna kommer det att finns plats för upp till tre studenter med egna låsbara rum och gemensamt kök och allrum. Byggstart är i januari 2018 och beräknas stå klart sommaren 2019.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och vi ser fram emot ett lyckosamt samarbete tillsammans med Robutz. Detta är Veidekkes andra projekt med studentbostäder med samma projektorganisation. Vi har gjort en ordentlig erfarenhetsåterföring för att skapa riktigt bra förutsättningar och tagit tillvara på den kollektiva intelligensen, säger Arne Svensson på Veidekke.

Robutz Krediten 2 är ett helägt dotterbolag till Robutz Fastigheter. Koncernen har varit verksam i två generationer som både ägare och förvaltare av fastigheter i Stockholm.

– Vi ser mycket fram emot att efter flera års planering få komma igång med produktionen av Hägerstensåsens första studentbostäder tillsammans med Veidekke. Vi kommer att erbjuda studentbostäder med bra planlösningar, nära till kommunikationer och en magnifik utsikt över Stockholm, säger Gustav Preutz, fastighetschef på Robutz Fastigheter.

Affären orderregistrerades i fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige