Image

Nya stadsradhus vid Hyllie allé

Bygg/Arkitektur Malmö stads ger nu klartecken till ytterligare bostadshus längs Hyllie allé. Detta stod klart då tekniska nämnden i går godkände ett tomträttsavtal med Nevsten Fastighets AB, som avser uppföra 64 hyresrätter, varav 10 i formen som stadsradhus.
Publicerad den 22 Maj 2014
Hyllie allé. Bild: Nevsten Fastighets AB
Hyllie allé.

Hyllie allé sträcker sig i en östlig riktning från Stationstorget till infarten från Pildammsvägen och är den del av centrumområdet som ska växa med en småskalig och kvarterstät bostadsbebyggelse. Här kommer cirka 1 700 lägenheter med blandade upplåtelseformer att uppföras i en succesiv utbyggnadstakt de närmaste åren.

- Som markägare har staden en viktig roll att skapa förutsättningar för en ökad hyresrättsproduktion. Vår gängse modell för att stimulera denna har gett positiv effekt i Hyllie. Men området har också växt med sin egen attraktionskraft, vilket gör att även bostadsrättsbyggandet är igång, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

Nevsten Fastighets AB är den tredje aktören som nu tillför fler bostäder längs Hyllie allé och planerar det första spadtaget i oktober. Det aktuella tomträttsavtalet omfattar en bruttoarena (BTA) på cirka 5 300 kvadratmeter som ska omsättas till 64 bostäder med stor variation.

- Efter flera års planeringsarbete känns det skönt att äntligen börja bygga. Vi har lagt mycket omsorg på att skapa hög kvalitet och växlande karaktär av bostadshus i mänsklig skala. Bland annat uppför vi tio stadsradhus och fem takvåningar med terrasser. Och samtliga bostäder får antingen balkong eller uteplats, säger Gunnar Nevsten, vd för Nevsten Fastighets AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige