Image

Nya rekryteringar till Catellas förvaltningsteam

Bolag Martin Jonsson och Anders Wennberg har rekryterats som nya seniora förvaltare till teamet runt Catella Hedge.
Publicerad den 12 Juli 2016

– Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Martin Jonsson och Anders Wennberg som nya seniora förvaltare på Catella. Catella har en mycket hög ambitionsnivå när det gäller fondförvaltning och dessa individer kommer med sin solida bakgrund från en av marknadens mest kända hedgefonder komplettera det befintliga teamet för Catella Hedge på ett mycket bra sätt, säger Erik Kjellgren, ansvarig för den svenska fondverksamheten.

– Denna rekrytering kompletterar och färdigställer därmed det totala teamet på aktiesidan i Catella Hedge och säkerställer den generationsväxling som påbörjades via tidigare rekryteringar av Martin Nilsson och Henrik Gripenvik. Sven Thorén ingår i teamet runt hedgefonden sedan en längre tid tillbaka, fortsätter han.

Martin Jonsson har 14 års erfarenhet från Zenitfonden inom Brummer & Partners som analytiker, fondförvaltare och investeringsansvarig. Dessförinnan arbetade han på Investor AB. Anders Wennberg har 19 års erfarenhet från hedgefonder och investmentbolag. Han kommer närmast från rollen som portföljförvaltare på Zenitfonden inom Brummer & Partners. Tillsammans utgjorde de det Stockholmsbaserade förvaltningsteamet på Zenitfonden.

De båda nyrekryteringarna tillträder sina tjänster den 1 september.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige