Image

Nya order för Wäst-Bygg

Bygg Wäst-Bygg får byggorder när en ny exploateringsetapp i Göteborg inleds och när en Stockholmsgrossist behöver nya lokaler.
Publicerad den 30 Oktober 2012

I Torslanda norr om Göteborg pågår exploateringen av Amhult centrum. Etapp ett är färdigställd och nu inleds etapp två. Först ut blir ett bostadshus, med 52 bostadsrättslägenheter, som Wäst-Bygg ska uppföra på totalentreprenad. Det nya huset kommer att uppta ett helt kvarter och också inrymma några mindre butikslokaler samt ett garage. De boende får också en fin innergård att glädja sig åt. Totala bostadsytan är 4 250 kvadratmeter. Projektering inleds omgående och byggstarten är planerad till den 1 mars. Produktionstiden beräknas till drygt ett år.

Det Stockholmsbaserade familjeföretaget Sifvert Skruv AB grundades 1861. Ursprungligen var det en typisk järnhandel men verksamheten har utvecklats under åren och idag bedrivs import- och grossistverksamhet med fästelement. När man nu satsar på att uppföra en ny fastighet som ska inrymma 8 000 kvadratmeter butik, kontor och lager i söderförorten Hägersten har man valt Wäst-Bygg som entreprenör. Markarbeten påbörjas omedelbart och byggtiden är beräknad till ett år.

Det totala ordervärdet uppgår till 138 miljoner kronor.

– Under det senaste halvåret har vi fyllt på vår orderbok med ett stort antal projekt till ett sammanlagt ordervärde på en miljard kronor, fördelade på alla våra tre affärsområden, Logistik, Kommersiellt och Bostäder. Det är givetvis oerhört glädjande. Positivt är också att vi med Sifvert-projektet stärker vår marknadsposition i Stockholm ytterligare. Sedan några månader tillbaka har vi etablerat ett eget kontor där och nyrekrytering av medarbetare pågår, säger Jörgen Andersson, byggchef och vice vd på Wäst-Bygg AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige