Image

Nya kontor, butiker och restauranger i Götgatsbacken

Bygg/Arkitektur Einar Mattssons 60-talsfastighet i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan på Södermalms huvudstråk ges nu nytt liv när hela byggnaden totalrenoveras. Under namnet S:t Paul blir den både en modern kontorsarbetsplats och en ny destination för shopping och uteätande.
Publicerad den 15 Juni 2018
Nya kontor, butiker och restauranger i Götgatsbacken. Bild: White Arkitekter
Nya kontor, butiker och restauranger i Götgatsbacken.

Utvecklingen av fastigheten på Götgatan 22A genomförs i samarbete med JLL och White Arkitekter. Projektet S:t Paul innefattar en totalrenovering av cirka 3 800 kvadratmeter lokaler, varav cirka 2 700 kvadratmeter kontor i två plan. Lokalerna färdigställs för preliminär inflyttning under fjärde kvartalet 2019. Utöver lokalrenoveringen byts också stammar och fasad och samtliga 54 hyreslägenheter i huset totalrenoveras.

– För kontorshyresgäster är S:t Paul ett av de mest spännande alternativen på Södermalm just nu. Här erbjuds ljusa lokaler med hög teknisk standard och yteffektiv planlösning i delmarknadens bästa kommunikationsläge, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

– Vi behåller och rustar upp högkvalitativa och tidstypiska detaljer från när huset byggdes, vilket ger lokalerna karaktär i en tidlös kvalitet. Kontoren kompletteras med ett pånyttfött markplan som gör S:t Paul till en självklar oas mitt i Södermalms myller. Hit ska man komma för en god bit mat och umgänge med sina vänner, lite som att flytta ut vardagsrummet på stan, förklarar Sara Engström, uthyrningsansvarig på Einar Mattsson.

I markplanet planeras för tre till fyra restauranger och en hörnbutik. Delvis öppningsbara fönster gör restauranglokalerna mer tillgängliga från gatan. Fasaden och fönsterinfattningen på kontorslokalerna mot Götgatan byggs om och den rosa fasadstenen byts ut mot fräsch, ljus kalksten som harmonierar med det gula teglet i resten av huset.

Gaturummet på Sankt Paulsgatan ska i samarbete med staden aktiveras på ett helt nytt sätt. När trottoaren breddas, belysningen förnyas och muren tas om hand skapas utrymme för uteserveringar i ett fantastiskt söderläge. På kvarterets andra sida, mot Peter Myndes backe, planeras en liknande omvandling från trist baksida till ett välkomnande torg att hänga på.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY