Image

Nya hyresgäster flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Drygt ett år efter det första spadtaget öppnar nu Pallas Shopping i centrala Borås. Den 24 november är det invigning av Åhléns och Cerveras nya butiker i Pallashuset. Till våren öppnar fler butiker.
Publicerad den 23 November 2016
Annons
Image
Pallas och Pallas Tower. Bild: Järngrinden
Pallas och Pallas Tower.

Kvarteret Pallas är beläget utmed Viskan mittemot stadsparken i hjärtat av Borås. Tidigare har fastigheten, som är ett samägt projekt mellan Cernera och Järngrinden, bestått av äldre handelsytor och ett parkeringsgarage, men sedan ett drygt år tillbaka pågår omfattande om- och tillbyggnadsarbeten i kvarteret. I projektet ingår även byggnation av cirka 200 lägenheter, dels via en påbyggnad av 40 bostäder på byggnadens tak och dels i ett planerat höghus om 34 våningar. För att stärka Pallas kommersiella potential och tillgänglighet renoveras också fastighetens parkeringsanläggning. Även en kontorsdel i fyra plan ingår i ombyggnaden.

– Vi vill göra ett modernt köpcentrum mitt i Borås. Vi hoppas att det ska bli vad Borås vill ha, säger Mats Segerdahl, projektansvarig på Järngrinden.

Cernera inledde redan 2010 samarbetet kring kvarteret Pallas tillsammans med Järngrinden, med syftet att förädla det gamla Domushuset och ge boråsarna en modern byggnad med butiksgalleria, kontor, parkering och bostäder.

Åhléns och Cervera blir de första butikerna att öppna i nya Pallashuset och för båda är det en återkomst eftersom de även innan ombyggnaden var hyresgäster i fastigheten. Åhléns nya butiksyta är 1150 kvm i gatuplanet och lika mycket i bottenplanet. Cerveras nya butiksyta är på 500 kvm i bottenplanet.

– Vi ser Åhléns och Cervera som bra hyresgäster som skapar frekvens. Vi gläds åt att de är tillbaka i Pallashuset, säger Lars Angwald, vd på Cernera.

Under öppningsdagarna bjuds besökarna på många fina inflyttningserbjudanden både från Åhléns och Cervera.

– Vi känner att Åhléns spelar en viktig roll i Borås centrum och vi vet att många kunder längtat efter att vi ska öppna varuhuset igen, säger Pauliina Jacobsson, varuhuschef på Åhléns i Borås. Vi vill erbjuda kunderna inspiration och ett varierat, modernt utbud. Det ska bli kul att öppna igen!

Även på Cervera, som bytt visuell identitet och uppdaterat sitt butikskoncept under hösten, är man optimistisk och känner att det ska bli spännande att komma igång.

– Vårt uppdaterade kommunikationsmanér och nya butikskoncept är startskottet på ett långsiktigt arbete för att stärka marknadspositionen. Och butikskonceptet omfattar givetvis även den nya Boråsbutiken, säger Claes Lindberg, regionchef på Cervera.

Fler premiärer kommer under våren 2017 med H&M och H&M Home, Glitter, Rituals, Joel Jolina och Hjärterum. Första februari beräknas även det uppdaterade parkeringshuset öppna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Berggren: Olämpligt med Arnhult som ordförande

Bolag Per Berggren utmanar Rutger Arnhult om ordförandeposten i Castellum på bolagsstämman den 25 mars. Här ger han sin syn på situationen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY