Image
Sickla Galleria.
Sickla Galleria. Bild: Hanna Widell / Atrium Ljungberg

Nya butiker och restauranger till växande Sickla

Uthyrning Stadsdelen Sickla i Stockholm växer med fler bostäder, kontor och handel. I mars öppnade Stockholms Auktionsverk på Marcusplatsen och under våren och sommaren slår dörrarna upp till flera nya butiks- och restaurangkoncept.
Publicerad den 19 April 2024

I början av juni öppnar Sprell som säljer kvalitetsleksaker, babytillbehör och inredning. Sprell är ett marknadsledande barnkoncept från Norge som har funnits i över 28 år. Kedjan har 23 butiker där etableringen i Sickla blir den andra i Sverige. Samma månad öppnar även Lundbergs. Det svenska företaget som funnits i över 90 år har idag butiker över hela landet, med ett stort utbud av väskor, resväskor, ryggsäckar, handskar och accessoarer.

Redan i mars öppnade Jysk, som valt att återinvestera i nytt butiksläge, samt Dressmann i Sickla. Det redan starka restaurangutbudet har också förstärkts med Holy Kebab som öppnar sin sjätte enhet i Sverige.
– Vi är väldigt glada och förväntansfulla över vår etablering här i Sickla som var ett givet val för oss när vi letade plats för vår sjätte restaurang, säger David Zeren, grundare och vd, Holy Kebab.
– Vi är glada att hälsa alla dessa nya och nygamla aktörer välkomna till Sicka. Det är en riktigt stark handelsplats med ett unikt läge och stort upptagningsområde vilket kommer att förstärkas ytterligare med kommande tunnelbana och den fortsatta utvecklingen av stadsdelen. Vi ser en stor efterfrågan på att etablera sig här och även på att utöka befintliga koncept, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla.

Atrium Ljungberg har utvecklat Sickla i över 20 års tid från industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, restauranger och butiker. Det är en snabbt växande stadsdel som fram till 2030 förväntas växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder.

Sickla är en av Sveriges största med mer än 180 butiker, service och restauranger. Handelsplatsen omsatte 3,6 mdkr 2023 och har cirka 13,3 miljoner besökare varje år.

JLL har varit rådgivare åt Sprell i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige