Image

Nya bostäder på gång i Halmstad

Bygg/Arkitektur Två nya bostadsprojekt närmar sig byggstart i Halmstad sedan kommunstyrelsen gett positiva besked.
Publicerad den 22 Februari 2017

Det saknas smålägenheter och flerbostadshus i Trönninge – under kommunstyrelsens möte lämnades samhällsbyggnadsutskott ett positivt planbesked som innebär att nya lägenheter kan byggas.

Ansökan gäller tomten Trönninge 12:4 som tidigare har utgjort brukningscentrum för en jordbruksfastighet. Planbeskedet innebär att kommunen är beredd att i detaljplan pröva det förslag som i ansökan innebär att ekonomibyggnaderna byggs om till 10-20 bostäder.

– Genom arbetet med Framtid Trönninge (utvecklingsprogrammet) har det framkommit att det finns en stor efterfrågan på lägenheter och när det nu kommer ett privat initiativ är vi givetvis positiva, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C).

Ny detaljplan bör kunna antas senast i maj 2019.

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade dessutom att godkänna ett markanvisningsavtal mellan Halmstads kommun och Sofieberg i Halmstad AB gällande 16 stycken mindre småhustomter för kedjehus i Harplinge.

– Det känns bra att nu kunna berätta att det är klart med vem som skall bygga kedjehusen i Harplinge, eftersom efterfrågan har varit stor sedan detaljplanen vann laga kraft, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Henrik Oretorp (C).

Enligt markanvisningsavtalet ska tomten Lyngåkra 4:251 styckas till 16 mindre småhustomter med äganderätt. Genomsnittsarealen för tomterna blir cirka 350 kvadratmeter. Avtalet är indelat i fyra etapper om vardera fyra tomter och köpeskillingen per tomt föreslås till 300 000 kronor. Byggstart är beroende av bland annat bygglov, fastighetsbildning och VA-utbyggnad.

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige