Image

Nya bostäder i Färgelanda

Bygg/Arkitektur Att det byggs nya lägenheter i Färgelanda, Dalsland, hör inte till vanligheterna. Men nu har detaljplanen för 18 nya lägenheter vunnit laga kraft.
Publicerad den 14 Augusti 2017

Det är kommunala Valbohem som bygger längs Sågvägen i centrala Färgelanda.

Planerna presenterades för flera år sedan men mötte protester.
- Det hakade upp sig på vägen. Det var väldigt mycket synpunkter inför det att de gamla fastigheterna skulle rivas år 2014, säger kommunalrådet Ulla Börjesson till nwt.se.

Bland de synpunkter som framfördes fanns bland annat att de gamla bostäderna borde behållas och renoveras, med hänvisning till att Färgelanda centrum är ett område som är klassat som riksintressant ur kulturmiljöhänseende.

Fastigheterna var dock i så dåligt skickat att det inte var möjligt att renovera dem till någon högre standard, skriver nwt.se.

När byggstart sker är oklart.
– Nu väntar en dialog med styrelsen under hösten, innan vi kan ge några fler besked om till exempel byggstart, säger Hans Sprung, nytillträdd vd för Valbohem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige