Image

Ny vice vd och flera ledningsförändringar i Skanska

Karriär Anders Danielsson har utsetts till vice vd och ny medlem i Skanskas Senior Executive Team. Dessutom presenteras flera andra ledningsförändringar.
Publicerad den 8 November 2013
Anders Danielsson. Bild: Skanska
Anders Danielsson. Johan Karlström. Bild: Skanska
Johan Karlström.

Anders Danielsson kommer i SET att ansvara för de nordiska byggenheterna, Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland. Han är för närvarande vd i Skanska Norge.

Han har arbetat i företaget i 22 år och har omfattande erfarenhet från många olika roller före sin nuvarande befattning.

– Anders har lång erfarenhet av att leda stora organisationer och goda meriter från utveckling av lönsamma verksamheter. Tillsammans med hans värderingar, kundorientering och skicklighet inom kommunikation och ledarskap är han mycket lämpad att leda Skanska framåt som en medlem i SET, säger Johan Karlström, vd och koncernchef i Skanska.

Anders Danielsson kommer att efterträdas i sin nuvarande befattning som vd i Skanska Norge av Ståle Rød, som i dag ingår i ledningsgruppen för Skanska Norge.

Andra förändringar i SET:
* Claes Larsson, vice vd på Skanska, tar ansvar för alla enheter inom kommersiell utveckling i bolaget.
* Mats Williamson, vice vd på Skanska, tar ansvar för Skanska Latin America utöver Skanska UK och Skanska Infrastructure Development.
* Mike McNally, vice vd på Skanska, kommer att koncentrera sig helt på byggenheterna i USA, en marknad där Skanska ser stora möjligheter.
* Richard Hultin har bestämt sig för att lämna SET och ta sig an rollen som Senior Advisor Business Development. Han kommer att fokusera på stora projekt i Sverige, med mer än ett verksamhetsområde, och kommer att rapportera till Anders Danielsson.

– Jag vill tacka Richard för hans värdefulla bidrag, både till att vända verksamheten med bostadsutveckling I Norden och till att etablera Skanska som en ledande aktör på den centraleuropeiska marknaden för kommersiella fastigheter. Med Richards affärssinne och omfattande erfarenhet kommer han att tillföra stor kraft till våra affärsverksamheter i Sverige, säger Johan Karlström.

Alla förändringar träder i kraft i dag den 8 november 2013.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige