Image

Ny vice vd i Profi

KARRIÄR Profi Förvaltning AB förstärker sitt fastighetsteam med Thomas Sipos, närmast från Speymill Property Group i London och Hong Kong. Thomas Sipos blir vice vd i Profis första fond, som äger fastigheter i Sverige till ett värde om drygt tre miljarder kronor.
Publicerad den 3 November 2009

Profi Förvaltning erbjuder institutionella investerare exponering mot den svenska och nordiska marknaden genom Profis fastighetsfonder. Investerare i fonderna är bland andra Postens Pensionsstiftelse, Nobelstiftelsen, Kåpan Pensioner, Oslo kommun och Trondheim kommun. Profi är ett oberoende företag och har cirka 20 anställda i Stockholm och Malmö.

Rekryteringen ger Profi möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten. Thomas Sipos, som är 35 år, har lång erfarenhet från att göra fastighetsaffärer, vara rådgivare vid fastighetsaffärer och att driva fastighetsfonder.

- Jag är otroligt glad att få möjligheten att arbeta med Profiteamet och de välkända investerarna i Profi I. Profi är en väldigt fin plattform för institutionella fastighetsinvesterare och jag ser mycket fram emot att fortsätta utvecklingen av Profis verksamhet tillsammans med teamet, säger Thomas Sipos.

I dag är han baserad i Hong Kong och ansvarig för Speymill Property Groups (SPG) aktiviteter i Asien vilket inkluderar förvaltningen av Speymill Macau, ett fastighetsbolag noterat på Londonbörsen.

Thomas kom till Speymill från Prudential Real Estate Investors (PREI), en av världens största fastighetsinvesterare, där han var ansvarig för europeiska investeringar till ett totalt värde om cirka tio miljarder kronor.

Thomas Sipos var en av initiativtagarna till Aros Bostad, en bostadsutvecklare med fokus på Mälardalen, där PREI är huvudägare. Innan dess arbetade han på Lehman Brothers Real Estate som under 2003 tillsammans med Ratos köpte ut Tornet från Stockholmbörsen, en affär med underliggande fastighetsvärde på närmare 30 miljarder kronor. Han har även arbetat på Newsec AB och Aberdeen Property Investors i Stockholm.

- Thomas internationella fastighetsbakgrund tillför en ny och gedigen erfarenhet till hela vår organisation. Vi välkomnar Thomas till Profis team och ser mycket fram emot det framtida samarbetet, säger Staffan Olsson, vd för Profi.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige