Image

Ny vd på Sverigehuset

Karriär I januari lämnade Cecilia Fasth posten som vd för Sverigehuset för en tjänst som vd för Eklandia. Hennes efterträdare blir Jonas Gustafson.
Publicerad den 5 Augusti 2014
Cecilia Fasth. Bild: Skanska
Cecilia Fasth.

I samband med att Jonas Gustafson blir ny vd har Sverigehuset och familjen Gustafson även tecknat en principöverenskommelse om att sammanföra sina respektive förvaltningsfastigheter i ett gemensamt ägt bolag med ett fastighetsvärde om drygt 700 miljoner kronor.

Avsikten är också att familjen Gustafson på sikt skall bli delägare i Sverigehuset och tillsammans med Sverigehusets huvudägare, Ernström & C:o AB, fortsätta att utveckla såväl bostads- som hyresrätter i enlighet med Sverigehusets nuvarande strategi (där hyresrätterna behålls för långsiktig förvaltning i egen regi).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige