Image

Ny vd för Samhällsbyggnadslänken

Karriär Rikard Espling har utsetts att efterträda Mårten Lindström som vd för Samhällsbyggnadslänken, med tillträde den 1 maj 2013. Rikard kommer att kombinera sitt uppdrag som vd på Samhällsbyggnadslänken med sin roll som utvecklingschef på Skanska Installation.
Publicerad den 26 Februari 2013

Samhällsbyggnadslänken vid KTH är en förening för samverkan mellan KTH, företag, organisationer och myndigheter inom samhällsbyggnadssektorn.

Rikard Espling är civilingenjör med examen från KTH och är anställd på Skanska sedan 1987. Han har varit ordförande för Samhällsbyggnadslänken sedan 2008.

Maria Tiricke, Lantmäteriet, tar nu över som ordförande.

– Samhällsbyggnadslänken och de direktkontakter med omvärlden som den medför är mycket viktig för KTH. Vi får tidigt hjälp med rekrytering och introduktion av duktiga studenter samt värdefulla synpunkter på inriktningen av vår utbildning och forskning. Inte minst genom vår nyligen beslutade satsning på ett Centrum för hållbart samhällsbyggande har omvärldskontakter stor betydelse för oss, säger Stellan Lundström, dekan och skolchef för Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH.

Föreningen har cirka 50 medlemmar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige