Image
Vy från Bomullsgatan över den nya sporthallen.
Vy från Bomullsgatan över den nya sporthallen. Bild: NCC

Ny sporthall i Malmö byggs av NCC

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Malmö Stadsfastigheter uppföra en ny multisporthall i Hyllie i södra Malmö. Parterna har tillsammans planerat och budgeterat projektet och nu påbörjas bygghandlingsprojektering. Planerad byggstart är efter sommaren.
Publicerad den 17 Maj 2023

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC, som har stor vana av att bygga sporthallar, äntligen komma i gång med byggnationen av Hyllie sporthall, ett efterlängtad sport- och fritidscenter i en växande stadsdel, säger Thomas Horke, byggprojektledare, Malmö Stadsfastigheter.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en fullstor sporthall med mobil läktare samt utrymme för fritidsverksamhet, totalt cirka 3 500 kvadratmeter. Byggnaden byggs i två plan med sporthallen på det övre planet och lokaler för fritidsgård samt omklädningsrum på entréplan. Hallgolvet kommer att byggas med dubbla avvibrerande och ljuddämpande golv.

Sporthallen uppförs med fasad helt av tegel, där olika typer av murning skapar ett spännande mönster. Projektet kommer att utföras med delvis platsgjuten och delvis prefabricerad stomme. Taket förses med solceller.

– Hyllies nya sporthall kommer harmoniera väl med omgivande fastigheter med sina rundade former och vackra tegelmönster. Vi är glada att få vara en del av utvecklingen av expansiva Hyllie genom att förverkliga ytterligare en anläggning för sport- och fritidsaktiviteter, säger Ulf Öst, affärschef, NCC Building Sverige.

Sporthallen beräknas vara klar vid årsskiftet 2024/2025. Ordervärdet för affären uppgår till cirka 110 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid. – Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige