Image

Ny retailansvarig för Jones LangLaSalle

KARRIÄR Jones Lang LaSalle har utsett en ny retailansvarig. Henrik Bastman leder nu samordningen och utvecklingen av Jones Lang LaSalles retailsatsning som spänner över samtliga affärsområden och omfattar ett 30-tal personer.
Publicerad den 2 December 2008

Bastman har arbetat för Jones LangLaSalle i drygt fem år. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare arbetat på JP Morgan i London.

- Det känns otroligt spännande att få leda och vara med och utveckla Jones Lang LaSalles fortsatta resa inom detaljhandeln, särskilt i en tid då det händer mycket på området både i Sverige och internationellt. Med en kraftigt inbromsande ekonomi ökar trycket på såväl fastighetsägare som hyresgäster att finna nya lösningar, hitta möjligheter och hantera risker. Genom en proaktiv rådgivning verkar Jones Lang LaSalle för att stödja kundernas affärsmål, säger Henrik Bastman.

Jones Lang LaSalle förvaltar cirka 600 000 kvadratmeter detaljhandelsyta. Under 2008 har Jones Lang LaSalle vunnit flera prestigefyllda förvaltningsuppdrag inom detaljhandelsområdet, däribland i Norrköping, Sundsvall, Löddeköpinge, Kungens Kurva och i Stora Bernstorp strax utanför Malmö. Sammantaget motsvarar dessa nya uppdrag 100 000 kvadratmeter.

Jones Lang LaSalle vann dessutom nyligen ett nytt förvaltningsuppdrag för tyska Union Investment avseende ett köpcentrum i Sisjön strax utanför Göteborg, i konkurrens med två andra aktörer.

Jones Lang LaSalle har med sin retailexpertis bistått vid om- eller nyförhandling av detaljhandelsytor om cirka 45 000 kvm med sammantagna hyresintäkter på cirka 72 miljoner kronor på årsbasis det senaste året. Och under den senaste treårsperioden har Jones Lang LaSalle varit rådgivare i detaljhandelstransaktioner omfattande ett marknadsvärde om cirka 6 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige