Image

Ny programvara ska hjälpa fastighetsägare att få betalt

Bolag Genom Splitgrids programvara betalas hyran bit för bit; varje gång hyresgästen, troligtvis en butik, säljer en vara.
Publicerad den 4 Januari 2018
Göran Eriksson. Bild: Martin Henningsson
Göran Eriksson.

Enligt ett pressmeddelande från Splitgrid startas varje år 70 000 nya bolag i Sverige, men omkring var tredje nytt företag gör konkurs inom tre år. Många på grund av likviditetsproblem; att man inte har pengar nog att betala fakturor, löner och skatter i tid. Detta påverkar även butikens möjlighet att betala hyra för lokalen som används; något som leder till att hyresvärden får ett inkomstbortfall och extraarbete i och med att det då måste skickas påminnelser och krav. Syftet med Splitgrids programvara är att förenkla relationen mellan fastighetsägare och butik.

– Jag vet själv hur tufft det emellanåt kan vara med likviditeten och vilken situation det sätter såväl butik som fastighetsägare i. Det vill vi ändra på, säger Göran Eriksson, grundare av Splitgrid.

Genom en teknisk lösning som installeras i butikens kassasystem, fördelas pengarna automatiskt dygnsvis, veckovis eller månadsvis för alla varor som köps.

Splitgrids tjänst lanserades skarpt för ungefär ett år sedan och deras lösning används i dag av flera butiker, då för att minska risker för butik och leverantör, vilket var den första modellen som programvaran lanserades i. Nu tar man dock alltså steget till att hjälpa fastighetsägare säkra sin inkomst.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige