Image

Ny ordförande för Samhällsbyggnadslänken

Karriär Johan Berg, senior partner på Forsen, har valts till ny ordförande för Samhällsbyggnadslänken vid KTH.
Publicerad den 16 November 2017
Johan Berg. Bild: Forsen
Johan Berg.

– Forsen har varit medlem i många år, och som ordförande ska det bli spännande att kunna verka för att ytterligare utveckla branschens samarbete med högskolan, säger Johan Berg.

Samhällsbyggnadslänken är en förening för samverkan mellan KTH och samhällsbyggnadsbranschen. Föreningen består av drygt 40 medlemsföretag – bland annat arkitektbyråer, teknikkonsultföretag, bygg- och fastighetsbolag, kommuner och myndigheter.

– Vi arbetar för att bidra till att utbildningen på KTH anpassas till samhällets och branschens behov. Vi vill också stimulera rekryteringen av studenter, säger Johan Berg.

Samhällsbyggnadslänken genomför aktiviteter varje månad, exempelvis studiebesök och gästföreläsningar. Bland annat är man med i det globala nätverket Open House och deltog nyligen vid Open House Stockholm, där stadens mest unika byggnader och platser visades upp. Och för närvarande planerar länken en kampanj för att informera gymnasister om arkitekt-, fastighets- och byggbranschen inför vårens ansökningar till högskola.

– För oss på Forsen är medlemskapet en möjlighet att göra en insats för högskolan och bidra till att studenterna får träffa näringslivet under studietiden. Jag tycker det är viktigt att vi som jobbar i branschen höjer blicken och avsätter tid för den här typen av samhällsnyttiga verksamheter, säger Johan Berg.

Johan Berg är vald på ett år och efterträder Elisabeth Martin på ordförandeposten.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige