Image

Ny ordförande för Samhällsbyggnadslänken

Karriär Johan Berg, senior partner på Forsen, har valts till ny ordförande för Samhällsbyggnadslänken vid KTH.
Publicerad den 16 November 2017
Johan Berg. Bild: Forsen
Johan Berg.

– Forsen har varit medlem i många år, och som ordförande ska det bli spännande att kunna verka för att ytterligare utveckla branschens samarbete med högskolan, säger Johan Berg.

Samhällsbyggnadslänken är en förening för samverkan mellan KTH och samhällsbyggnadsbranschen. Föreningen består av drygt 40 medlemsföretag – bland annat arkitektbyråer, teknikkonsultföretag, bygg- och fastighetsbolag, kommuner och myndigheter.

– Vi arbetar för att bidra till att utbildningen på KTH anpassas till samhällets och branschens behov. Vi vill också stimulera rekryteringen av studenter, säger Johan Berg.

Samhällsbyggnadslänken genomför aktiviteter varje månad, exempelvis studiebesök och gästföreläsningar. Bland annat är man med i det globala nätverket Open House och deltog nyligen vid Open House Stockholm, där stadens mest unika byggnader och platser visades upp. Och för närvarande planerar länken en kampanj för att informera gymnasister om arkitekt-, fastighets- och byggbranschen inför vårens ansökningar till högskola.

– För oss på Forsen är medlemskapet en möjlighet att göra en insats för högskolan och bidra till att studenterna får träffa näringslivet under studietiden. Jag tycker det är viktigt att vi som jobbar i branschen höjer blicken och avsätter tid för den här typen av samhällsnyttiga verksamheter, säger Johan Berg.

Johan Berg är vald på ett år och efterträder Elisabeth Martin på ordförandeposten.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY