Image

Ny ledning för Catellas europeiska investeringsverksamhet

Karriär Catella genomför en organisationsändring. Det nya affärsområdet Property Investment Management, med investeringar på fem olika europeiska marknader, ska ledas av Timo Nurminen tillsammans med Andreas Kneip och Francois Brisset.
Publicerad den 6 Maj 2015

En ny operationell struktur har gradvis implementerats under våren 2015. Property Investment Management är ett av de fyra nybildade affärsområdena.

Den nya ledningsgruppen kommer att ledas av Timo Nurminen, som senast kommer från rollen som tillförordnad chef för Catellas bankverksamhet. Han har arbetat i ledande positioner på Catella i mer än 15 år, bland annat som chef för den finska kapitalförvaltningen inom fastighetssektorn.

Andreas Kneip är grundaren av Catellas tyska fastighetsfondverksamheten och Francois Brisset är en av grundarna av den franska kapitalförvaltningsverksamheten inom fastighetssektorn.

- Jag är väldigt glad över att få presentera den operativa ledningen för affärsområdet. De har alla tre bred och lång erfarenhet inom kapital- och fondförvaltning inom fastighetssektorn. Jag har stort förtroende för dessa starka individer och jag vet att de har de ledaregenskaper som krävs för att vidareutveckla erbjudandet, skapa tillväxt och möjliggöra synergier med övriga verksamheter inom Catella, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

Andreas Kneip grundade 2007 Catellas fastighetsfondverksamhet i Tyskland, som under Andreas Kneips ledarskap har växt organiskt till att idag förvalta 2,3 miljarder euro. Francois Brisset etablerade Catellas franska kapitalförvaltning inom fastighetssektorn under första kvartalet 2014. Han är en framstående profil inom kapitalförvaltning i Frankrike och var en av grundarna av DTZ Asset Management (nuvarande DTZ Investors) där han var vd i 15 år.

Inom affärsområdet Property Investment Management uppgår det förvaltade kapitalet till cirka 3,1 miljarder euro och verksamhet finns i Tyskland, Finland, Frankrike, Danmark och Baltikum.

Timo Nurminen lämnar formellt sitt uppdrag som vd för Catella Bank S.A. (Luxembourg) den 1 september 2015. Han efterträds där av Tord Topsholm, som senast kommer från rollen som ansvarig för digitala kundmöten och kundmöten på telefon, en organisation med cirka 1 000 anställda på Swedbank. Tidigare var han verksamhetschef (COO) på Enter Card Group, ett kortbolag som är samägt av Barclays och Swedbank. Han har också internationell erfarenhet från sin vistelse i London där han arbetade för British Telecom som Head of Product Management för affärsområdet Convergent Solutions.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY