Image

Ny jättestadsdel för 25 miljarder i Köpenhamn

STADSUTVECKLING En ny stadsdel ska växa fram på Carlsbergs mark i Köpenhamn. 270 000 kvadratmeter bostäder, och lika mycket kontors-, butiks- och hotellytor planeras, och dessutom 60 000 kvadratmeter för kultur och idrott. Investeringsvolymen beräknas till cirka 25 miljarder kronor.
Publicerad den 14 Maj 2008

Carlsbergs förslag till hur den nya stadsdelen, med en investeringsvolym om cirka 25 miljarder kronor, ska se ut har lämnats till Köpenhamns kommun:
Upplägget är att den 33 hektar stora marken ska förvandlas till en ny tät stadsdel med många kulturella aktiviteter som ska husera i de gamla produktionslokalerna.

Carlsberg ska bli det första större området i Danmark i vilket alla hus uppförs som lågenergibebyggelse.

Det kommer att bli ungefär 3 000 bostäder som ska passa alla åldrar och plånböcker. För att säkra mångfalden vill Carlsberg bygga 300 så kallade "billigboliger" efter en modell som används i Köpenhamns kommun.

Nio höghus planeras, varav det högsta ska bli 120 meter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige