Image
Bild: Istock

Ny jätteaffär av Heimstaden – köper för 3,1 miljarder i Polen

Transaktioner I fredags meddelade Heimstaden att man gjort entré på den brittiska marknaden med ett förvärv för 1,9 miljarder kronor. Nu slår man till med en ny jätteaffär ute i Europa när man köper 2 496 lägenheter i Polen från Budimex.
Publicerad den 25 Maj 2021
Annons
Image
Stan Kubacek. Bild: Heimstaden
Stan Kubacek.

Portföljen är belägen i Warszawa, Krakow, Wroclaw, Poznan och Gdansk. Den består av 13 projekt som ska utvecklas till 2 496 lägenheter (131 806 kvadratmeter) samt 5 202 kvadratmeter handelsytor och 2 870 parkeringsplatser. Hyresintäkterna uppgår till 246 miljoner kronor med ett nettoresultat om 179 miljoner kronor.

Säljaren Budimex kommer utveckla projektet. Produktionsstart sker under 2021 och projekten beräknas vara färdigställda mellan Q1 2023 och Q1 2025.
– Den här expansionen kommer att stärka vår närvaro och göra oss till en ledande leverantör av hyresbostäder i Polen. Det möjliggör också etablering av en effektiv hanteringsplattform som kommer att tillhandahålla våra Friendly Homes till våra polska kunder under många år framöver, säger Stanislav Kubacek, Senior Managing Director för Heimstadens investeringsteam för CEE och Tyskland.

Dentons, Deloitte, Arcadis, Leach & McGuire och JLL var rådgivare till Heimstaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige