Image
Sofiahusen på Södermalm
Sofiahusen på Södermalm Bild: Slussgården

Ny hyresgäst i Slussgården

Uthyrning Savills är rådgivare åt Slussgården vid uthyrningen av projektet Sofiahusen på Södermalm och nu står det klart att Avaus förhyr del av plan 6 och hela plan 7 om totalt cirka 600 kvadratmeter.
Publicerad den 7 Februari 2023

I dagsläget återstår cirka 2 400 kvadratmeter vakant yta i fastigheten med möjlighet till tillträde i år, samt ytterligare cirka 1 500 kvadratmeter i en ny byggnad som uppförs mot Tjärhovsgatan med inflyttning 2024. Samtliga ytor har tillgång till stora terrasser med utsikt mot Saltsjön.

– Sedan lanseringen av Sofiahusen har vi haft en mycket god aktivitet av intressenter och det är tydligt att Slussgårdens höga ambitionsnivå på det här projektet har gett resultat. Ett miljötänk med solpaneler och trästomme samt generös takhöjd och väl tilltagna terrasser ligger helt rätt i tiden och det är roligt att se att företag satsar på riktigt fina ytor för att locka tillbaka sina medarbetare till kontoren, säger Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Avaus välkomna till Slussgården och Sofiahusen, vi kunde inte fått en bättre hyresgäst som första nyuthyrning i projektet, säger Peter Brask, Slussgården.

– Vi är otroligt spända på att flytta in i de fräscha lokalerna i Sofiahusen hos Slussgården som är perfekta för våra växande behov, och ser verkligen fram emot ett spännande samarbete under projektplaneringen, säger Anna Trygg, Country Manager på Avaus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige