Image

Ny hållbarhetsdirektör på Skanska

Karriär Jennifer Clark har utsetts till hållbarhetsdirektör på Skanska. Hon efterträder Noel Morrin, som blir vice vd och chef för koncernens hållbarhetsarbete på Stora Enso.
Publicerad den 20 Mars 2015
Jennifer Clark. Bild: Skanska
Jennifer Clark.

Jennifer Clark tillträder den nya tjänsten 1 april och kommer att rapportera till Claes Larsson, vice vd på Skanska AB.

Jennifer Clark har arbetat på Skanska sedan 2000. Hon inledde sin karriär inom Skanska på projektnivå och har under sex år arbetat som miljödirektör på Skanska UK, där hon också ingår i ledningsgruppen. Jennifer har haft nyckelroller i Skanskas globala team för Grönt byggande, Samhällsengagemang, Etik och Mångfald.

- Jennifer har kunskap och erfarenhet av att arbeta både med projekt och inom många hållbarhetsområden. Hon har varit avgörande i arbetet med att positionera Skanska UK som ledande inom grönt byggande i Storbritannien. Jennifer är en mycket uppskattad kollega med stark ledarförmåga och kommer nu att leda det globala hållbarhetsteamet på Skanska AB. Hennes engagemang och kundperspektiv gör henne mycket lämpad att leda koncernens satsningar inom hållbarhet framöver, säger Claes Larsson, vice vd, Skanska AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige