Image

Ny gågata i Kirunas stadskärna

Bygg/Arkitektur RSD, Niras och Janne Sandahl Consulting planerar tillsammans med fastighetsägarna i centrala Kiruna för handel, restauranger och kultur längs gågatan.
Publicerad den 12 Maj 2016

I kommunens utvecklingsplan uttrycks önskemål om en tät stadskärna med en mix av handel, kultur, bostäder och arbetsplatser. Lisa Lagerén på RSD och Thomas Hellström på Niras menar att handeln och restaurangerna bör samlas på en gågata och kring torget i det nya Kiruna.

– I dag är stadskärnan i Kiruna splittrad. Genom att koncentrera verksamheterna kan attraktiviteten och försäljningen öka betydligt, säger de.

Uppdragsgivare är Kiruna kommun och LKAB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

RSD Retail på Branschguiden

Vi bistår kommuner och privata fastighetsägare med strategisk rådgivning för ett aktivt ägarskap,
vilket i sin tur leder till ett ökat fastighetsvärde.

Vår organisation möjliggör ett flexibelt och nära arbetssätt med våra kunder, samtidigt är vi tillräckligt många med bred kompetens för att hantera komplexa projekt. Resultatet bygger på dialogen med våra uppdragsgivare och den kreativitet detta samarbete skapar.
Vi erbjuder såväl strategisk rådgivning som tillgångsförvaltning och utveckling/projektledning för att därmed säkra kapitalet i fastigheten både på k...

Läs mer om RSD Retail på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY