Image

Ny chef för Catellas svenska fondverksamhet

Karriär Erik Kjellgren är utsedd till ny chef för Catellas svenska fondverksamhet. Han har gedigen erfarenhet av analys och kapitalförvaltning från ett antal ledande positioner inom finansbranschen. Erik Kjellgren efterträder den nuvarande chefen Mats Andersson.
Publicerad den 21 Maj 2014

- Vi är glada och stolta över att kunna annonsera Erik Kjellgren som ny chef för vår fond-verksamhet i Sverige. Catella har en hög ambitionsnivå när det gäller förvaltning och det blir nu Eriks uppgift att utveckla vårt erbjudande vidare. Vi kommer även fortsatt att fokusera på att kunna ge våra kunder mervärde genom aktiv förvaltning och vi ska vidareutveckla vårt produkterbjudande för såväl privatpersoner som institutioner, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef för Catella.

Erik Kjellgren har gedigen erfarenhet från olika ledande roller inom förvaltning och kommer närmast från en senior förvaltarroll på SHB där han har ingått i teamet för globala aktier. Tidigare var han chef för förvaltningen inom Danske Capital i Stockholm och ingick där i den svenska ledningsgruppen. Dessförinnan var han analyschef på AMF Pension. Erik har lång erfarenhet av såväl fondförvaltning som diskretionär förvaltning åt större institutionella kunder.

Erik Kjellgren tillträder tjänsten den 4 augusti 2014. Mats Andersson kvarstår som chef för den svenska fondverksamheten fram till dess.

- Under Mats ledning har vår svenska fondverksamhet utvecklats starkt både när det gäller förvaltning och försäljning. Det förvaltade kapitalet i de svenska fonderna har ökat från 13,7 till 28,5 miljarder kronor under Mats tid som chef för verksamheten. Vi vill tacka Mats för alla hans goda insatser här på Catella och vår förhoppning är att Mats kommer att vara engagerad inom Catella i någon form även framöver så att vårt samarbete kan fortsätta, säger Knut Pedersen.

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY