Image
Skellefteå Stadshus med Konstverket Valvrum i förgrunden.
Skellefteå Stadshus med Konstverket Valvrum i förgrunden. Bild: Wikimedia commons

Ny aktör ska bygga bostäder i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Skellefteå har fattat beslut att ge Nordvestor Fastigheter markanvisning vid området Södertorg. Totalt handlar det om cirka 3 500 kvadratmeter fördelat på två ytor med en bruttoarea på drygt 9 000 kvadratmeter.
Publicerad den 13 Augusti 2024

Detaljplanen för Södertorg fastställdes i december 2023 och möjliggör flerbostadshus mellan 4-8 våningar med cirka 90 lägenheter och verksamhetslokaler som kontor och restauranger i bottenplan.

– Södertorg är ett attraktivt läge med bra förutsättningar för att skapa ett nytt levande område i Skellefteå med nya bostäder. I och med det ansträngda läget i byggbranschen så är det glädjande att planerna för området kommer framåt och att Nordvestor vill bygga bostäder i Skellefteå, säger Patrik Larsen, mark- och exploateringschef, Skellefteå kommun.

Kommande köpeskilling för markanvisningsområdet är beslutat att uppgå till 22 800 000 kronor, vilket baseras på 2 500 kronor kvadratmeter bruttoarea (BTA) i enlighet med byggrätt i detaljplanen.

– Vi ser en fantastisk möjlighet att kunna erbjuda bostäder i detta attraktiva läge med närhet till både stad och natur. I rådande marknadsläge så krävs ett stort engagemang och en långsiktighet hos exploatören, vilket passar oss bra som ett fastighetsbolag med lokala ägare i Skellefteå. Detta är för oss ett viktigt projekt för att kunna bidra till det fortsatta bostadsbyggandet och utvecklingen av Skellefteå, säger Viktor Nordlund, Nordvestor Fastigheter.

Markanvisningen kommer gälla till den 1 maj 2025 och byggstart planeras till andra kvartalet samma år.

Skellefteå kommun och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) som tidigare haft markanvisning för Södertorg kom gemensamt överens om att inte förlänga avtalet. Detta på grund av det rådande marknadsläget.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige