Image
Bild: Norrvidden/Diös

Nu rivs Centralpalatset

Sverige Det är nu drygt två år sedan fastigheten Barberaren i Östersund, i folkmun kallad Centralpalatset, totalförstördes i en brand. Fastighetens öde har sedan dess analyserats grundligt i ett antal utredningar. I dagarna påbörjar Diös rivningsarbetet, som kan följas direkt på Diös hemsida.
Publicerad den 12 September 2012
Bild: Norrvidden
Bild: Norrvidden/Diös
Bild: Norrvidden
Centralpalatset. Bilder: Diös. Bild: Norrvidden
Centralpalatset. Bilder: Diös. Christer Sundin. Bild: Diös. Bild: Diös
Christer Sundin. Bild: Diös.

Rivningsarbetet beräknas pågå fram till årsskiftet 2012/2013. Skanska har utsetts som totalentreprenör för projektet och rivningen kommer att utföras av det lokala bolaget Toréns Entreprenad.
– Arbetet är uträknat i detalj och målet är att minimera störningar för omgivningen. Under de första veckorna kommer rivningen utföras manuellt, därefter tar den maskinella delen över och huset kommer att brytas ner ”inåt” bakom det skydd som täcker fasaden. För att minska spridning av byggdamm kommer hela processen vattenbegjutas. När större delen av fastigheten plockats ner fraktas sedan rivningsmassorna bort, säger Diös projektledare Henric Kindblom.
– Barberaren är ett viktigt projekt för både Diös och för Östersunds stadskärna. Vi kommer därför att ge Östersundsborna möjlighet att följa stora delar av projektet via vår hemsida www.dios.se. Om arbetet löper på som beräknat är målsättningen att byggnaden står klar inför julhandeln 2014, säger Diös vd Christer Sundin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige