Image

NRF-portföljen renodlas

Transaktioner Cornerstone säljer sex mindre handelsfastigheter från Nordic Retail Fund för cirka 40 miljoner kronor. Försäljningarna är ett första steg i en renodling mot färre och större enheter.
Publicerad den 19 December 2011

Försäljningen rör sex fastigheter i Karlskoga, Örnsköldsvik och Kristianstad.
Den största affären rör en fastighet i Kristianstad som landstingsägda Länsgården Fastigheter köper.

Cornerstone går inte ut med köpeskillingarna för de enskilda affärerna.

- De övriga fastigheterna säljs till lokala aktörer, de vill inte att vi går ut med vilka de är, säger Mikael Igelström, transaktionschef på Cornerstone i Norden.

Cornerstone beslutade i samband med att man övertog förvaltningen av NRF från EFM i somras att se över hur hela den svenska portföljens 27 fastigheter till ett värde av drygt fyra miljarder kronor kunde utvecklas. Ett viktigt resultat blev en långsiktig strategi mot färre och större handelsfastigheter, genom att fastigheter som inte är kärninnehav kan säljas för att frigöra resurser för fortsatt utveckling av de större galleriorna, till exempel Center Syd i Löddeköpinge, Sigma i Västerås och Axet i Nyköping.

- Jag vill inte utesluta att ett andra steg kan komma redan under våren, men det beror helt och hållet på vilka affärsförslag vi får, säger Mikael Igelström och utvecklar:

- Vi genomför en renodling som ska leda till en portfölj som är lättare att hålla samman. De allra minsta och de som ligger fel för oss kan bli aktuella för försäljning. De stora ska vi investera i, och köpa fler av. Fastighetsvärdet kommer att vara ganska konstant, det rör sig om en omflyttning av pengarna.

Cornerstone har tidigare under hösten formerat sitt transaktionsteam under ledning av Mikael Igelström, och nyckelpersoner därutöver är fondchefen James Whittaker och projektledaren Martin Kjellström, som tillträdde i oktober.

Cornerstones rådgivare vid transaktionerna inom NRF-portföljen var NAI Svefa och Mannheimer Swartling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY