Image
Rickard S Dahlberg, CIO på NREP.
Rickard S Dahlberg, CIO på NREP. Bild: Axel Ohlsson

NREP köper i Stockholm – och tecknar villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM

Transaktioner NREP förvärvar kontorsfastigheter på Stora Essingen och tecknar samtidigt villkorat avtal om vidareöverlåtelse till JM.
Publicerad den 4 Februari 2019

NREP har (via NREP Nordic Strategies Fund III) tecknat avtal om att förvärva fastigheterna Ångtvätten 16, Tvålen 7, Tvålen 4 och Stora Essingen 1:4 med avsikten att äga och förvalta dessa fram till att en ny detaljplan för området har antagits.

Fastigheterna är belägna på Stora Essingens norra udde och omfattar drygt 19 000 kvadratmeter uthyrbar yta i huvudsak bestående av kontorslokaler samt ett parkeringshus. Lärarförbundet är största hyresgäst med ett hyresavtal som löper till och med 2022. Fastigheterna ingår i ett större pågående exploateringsområde om cirka 700 bostäder.

I samband med förvärvet har även ett villkorat avtal ingåtts mellan NREP och JM, varigenom JM åtar sig att driva den nya detaljplanen samt att förvärva merparten av de byggrätter som tillskapas vid en lagakraftvunnen detaljplan.
– Vi är väldigt glada att göra denna affär tillsammans med JM, i en spännande affärsstruktur som potentiellt även kan appliceras på andra liknande projektfastigheter, kommenterar Rickard Svensson Dahlberg, CIO på NREP.

Savills var rådgivare åt säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige