Image

NREP köper 21 000 kvadratmeter i Jönköping

Transaktioner NREP Logicenters har köpt en nybyggd fastighet på 21 000 kvadratmeter i Torsvik i Jönköpings kommun från Reach Fastigheter.
Publicerad den 14 Juni 2017
Annons
Image

Den huvudsakliga hyresgästen är Babyshop, som använder fastigheten i e-handelsverksamheten för försäljning i Norden, USA och Storbritannien. Förutom lagerlokaler har fastigheten ett kontor och en fotostudio som används av Babyshop vid expansionen av verksamheten.

Fastigheten utvecklades 2016 och ligger i det nya expansiva Stigamoområdet söder om Torsvik.

– Vi är väldigt nöjda med att ha förvärvat denna nybyggda fastighet som har moderna specifikationer och ett strategiskt läge invid E4 i Jönköping. Det ligger i linje med vår strategi att utveckla och förvärva förstklassiga logistikfastigheter och ytterligare stärka vår position som strategisk partner för logistikbolag. Utöver detta ser vi fram emot att fortsätta bygga upp vår kunskap om e-handelsbolag och deras behov av moderna lokaler, säger Hampus Brodin, Investment Manager på NREP Logicenters.

– Med denna transaktion bevisar NREP Logicenters återigen fördelarna med en konsekvent marknadsnärvaro och ett brett lokalt nätverk som gör det möjligt för oss att hitta nya transaktioner. Vi stärker nu vår närvaro ytterligare i Jönköping, som är ett viktigt logistikcenter mitt i Sverige, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på NREP Logicenters.

Stefan Alvarsson, grundare och ägare av Reach Fastigheter, kommenterar:

– Reach Fastigheter har utvecklat fastigheten i nära samarbete med Babyshop och vi är mycket glada över vårt nya samarbete med NREP Logicenters, som vi är övertygade kommer att bli en stark partner till Babyshop när bolaget fortsätter att växa i framtiden.

Fastigheten förvärvades av NREP Nordic Strategies Fund II som främst fokuserar på logistik samt bostads- och handelsfastigheter i Norden och backas upp av ett antal internationella institutionella investerare.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige