Image

NP3 köper stort av Kungsleden

Transaktioner NP 3 köper 38 fastigheter av Kungsleden för 760 miljoner kronor. Kungsleden lämnar därmed tio orter i Norrland och siktar nu på att bli en aktiv köpare igen.
Publicerad den 29 Juli 2014
Annons
Image
Andreas Nelvig Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Fastighetsportföljen, som huvudsakligen är belägen i Borlänge, Falun, Härnösand, Luleå, Sundsvall och Umeå, omfattar totalt 145 000 kvadratmeter, varav merparten består av industri och logistik.

Umeå utgör den största andelen av förvärvet med 15 fastigheter. Umeå, tillsammans med Luleå, är de städer där NP3 har som mål att stärka sin närvaro i under 2014. Förvärvet ingår i bolagets tillväxtplaner inför en planerad börsnotering vid årsskiftet 2014/2015. Fastigheterna tillträds 1 september.

- Med förvärvet av en portfölj i denna storlek befäster vi ytterligare vår position som en betydande aktör på den norrländska marknaden. Förvärvet ger oss en stark närvaro i bland annat Umeå, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter AB.

Catella Corporate Finance har biträtt NP3 som finansiell rådgivare och Falkenborn Advokatbyrå har varit legal rådgivare i förvärvet.

Kungsleden har nu sålt fastigheter för 2,2 miljarder kronor under 2014 och bolaget planerar nu att ta nästa steg enligt sin strategi och bli aktiva köpare igen.

- Det är glädjande att vi under årets första sex månader framgångsrikt sålt fastigheter med en sammanlagd vinst omkring 170 miljoner kronor. Vi har utnyttjat det gynnsamma marknadsläget och genomfört renodlingen snabbare än plan till bra priser. I och med försäljningen i Norrland tar vi nu nästa steg i vår strategi och blir aktiva köpare igen, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige